Nye Passat prøvekjørt

Volkswagens store mellomklassebil leverer og overrasker i større og mer elegant innpakning.

Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA (DinSide Motor): Og når prisene starter rundt 300.000 kroner for et greit dieselalternativ og med billig ekstrautstyr kan Passat gjøre seg sterkt gjeldene i mellomklassen. Volkswagen tror selv at den nye Passaten kan, når stasjonsvognene er på plass til høsten, bli en modell som topper salgsstatistikkene.

Høy standard

Til tross for noen litt rare valg, elektriske vinduer bak er for eksempel ikke standard på alle modeller, er Passaten velutstyrt. Og best av alt, spennende ekstrautstyr som vi er kun kjenner fra luksusbiler er moderat priset ekstrautstyr i Passat. Det beste eksempelet er at fartsholder med avstandsradar kun koster 7.000 eller 10.000 kroner ekstra avhengig av om modellen har fartsholder som standard. I en Audi A6 koster dette ekstrautstyret 21.000 kroner. Avstandsradaren er kun tilgjengelig på biler med automatgir.

Også standardutstyret løfter klassestandarden, Passat fjerner håndbrekket fra midtkonsollen og innfører elektrisk håndbrekk som betjenes ved hjelp av en knapp på dashbordet. Også tenningsnøkkelen har forsvunnet, nå dytter du bare fjernkontrollen til sentrallåsen inn i en slisse på dashbordet. Fordelen er at antall bevegelser for å starte bilen reduseres, og at knærne ikke står i fare for å komme i kontakt med nøkkelen ved en eventuell kollisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer