Test: Porsche 911Carrera 4S (992)

Nye Porsche 911 får terningkast 6

Den er tyngre, bredere og mer komfortabel, men samtidg sterkere, raskere og gjerrigere. Kompromissløs, mener vår motorjournalist, og triller en sekser.

HELT RÅTT: Bli med på en kjøreopplevelse utenom det vanlige. Vi tester 911 Carrera 4 og Carrera 2 på svingete fjellveier utenfor Valencia. Film: Rune M. Nesheim (Dinside) og PorscheVis mer Vis mer
Publisert

To porsjoner egg og bacon pluss to store glass med appelsinjuice er på vei oppover i magesekken. Den deilige frokosten som ble inntatt med litt for store øyne, blir kastet rundt som i en vaskemaskin, i samme formasjon som den røde prikken i G-kraft-måleren i dashbordet.

Min med-journalist fra Finansavisen sitter i førersetet og prøver å ta livet av både meg og seg selv, eller rettere sagt: få den nye splitter nye Porsche 911 Carrera 4S i generasjon 8 til å vise sine svakheter på kraftig svingete veier i fjellene en time utenfor Valencia. De er ikke lette å plukke frem.

Alt er nytt

911 er den eneste modellen med unntak av Morgan og Caterham 7 som har holdt prinsippfast på sin design og sine filosofier. Vi blir kjørt ut til Circuit Ricardo Tormo der alle generasjoner 911 møter oss ved ankomsten. Og selv om den første generasjonen ser ufattelig liten ut, har 911 vokst nesten sjokkerende lite de 54 årene den har vært i produksjon.

Det er kult og ikke minst imponerende, for ikke å si en bragd. Joda, Mazda MX-5 har klart det samme siden første generasjon i 1989, men vi snakker her om et spenn fra 130 hester i 1964 og 700 hester i GT2 RS i sjuende generasjon, som sikkert blir enda flere i dette karosseriet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer