Nye Prius: Innertier fra Toyota

Tredje generasjon Toyota Prius har så mange gode egenskaper at alle som vurderer ny bil burde prøvekjøre den.

Nye Prius: Innertier fra Toyota
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM, verdens Prius-tetteste by (DinSide Motor): Nye Toyota Prius er en imponerende bil. Hør bare: Den nøyer seg med 0,39 liter drivstoff per mil og den slipper kun ut 89 gram CO2 per kilometer, noe som er bra for det globale klimaet. Takket være en moderne bensinmotor og mulighet for inntil to kilometer fullelektrisk drift, er Prius også uvanlig snill mot nærmiljøet. Men Prius er ikke bare en usedvanlig gjerrig og miljøvennlig familiebil. Toyotas nye stolthet er også full av teknologiske godbiter. Den kan skilte med en uvanlig rikholdig standardustyrsliste. Og - ikke minst - den er overraskende billig.

Fra 266.000 kroner

Prius III starter nemlig på 266.000 kroner, noe som er en oppsiktsvekkende lav pris for en så stor, så velutstyrt, så kul og så avansert bil. Velger du å legge 340.000 kroner på bordet, får du en enda mer imponerende utrustet bil. Men før vi kikker nærmere på alt utstyret, la oss først se litt på hva slags bil vi egentlig snakker om.

Som sin forgjenger, er Prius er en mellomstor kombikupé. Tredje generasjon har vokst med 1,5 lengdecentimeter til 446,0, noe som betyr at den er om lag like lang som Ford Focus stasjonsvogn (447), Volkswagen Tiguan (446) og Volvo S40 (447).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer