Bruktbil

Nye regler for kjøp og salg av bil

Snart kan du ikke betale omregistreringsavgiften på trafikkstasjonen.

NYE REGLER: Fra 29. april må omregistreringsavgiften betales digitalt. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
NYE REGLER: Fra 29. april må omregistreringsavgiften betales digitalt. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Statens vegvesen varsler nye regler for kjøp og salg av kjøretøy. En av endringene er at omregistreringsavgiften ikke lenger kan betales på trafikkstasjonen, men må betales direkte på vegvesenets nettsider.

Endringen trer i kraft fra 29. april.

Samtidig med disse nye reglene, varsler vegvesenet nedetid for alle kjøretøytjenester i perioden 25.-28. april. Statens Vegvesen

- Det raskeste er å betale omregistreringsavgiften direkte på vegvesen.no. Da kan du samtidig skrive ut et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk med en gang, så fremt du også har forsikringen i orden, sier Lars Normann Leivseth Johansen i Skatteetaten, i en pressemelding.

Ifølge Statens vegvesen leverer 8 av 10 salgsmeldingen på nett. De som ikke har anledning til å benytte de digitale tjeneste, må kontakte vegvesenet for å få betalingsinformasjon slik at de kan betale via sine vanlige bankforbindelser.

Det vil ta omtrent 2-3 dager før betalingen er registrert, og etter det kan du laste ned og skrive ut et midlertidig vognkort på vegvesen.no.

Stenges i fire dager

Etter 29. april blir du også nødt til å legitimere deg når du leverer salgsmeldingen på papir. Dette kan du enten gjør digitalt på vegvesen.no eller ved fysisk oppmøte på trafikkstasjon.

- Legitimeringsplikten innfører vi for å ivareta sikkerheten til deg som kjøper eller selger bil. Her er det ofte snakk om store pengesummer som skal skifte eier. Vi er opptatt av sikre og åpne transaksjoner, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen, i pressemeldingen.

Samtidig med disse nye reglene, varsler vegvesenet nedetid for alle kjøretøytjenester i perioden 25.-28. april. Årsaken er omlegging til et nytt motorvognregister. Både digitale og brukere som møter opp på trafikkstasjoner vil bli rammet av dette.

Blant annet vil du ikke kunne gjøre dette i firedagersperioden:

  • Kjøpe prøveskilt
  • Levere salgsmelding
  • Betale omregistreringsavgift
  • Gjennomføre omregistrering
  • Avregistrere kjøretøy

- Mange bruker tjenestene våre, og vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen såpass lenge. Vi skal fornye et 40 år gammelt register med data knyttet til 11 millioner kjøretøy. Samtidig blir nye løsninger installert og testet, sier Erik Johannessen i Statens vegvesen, i pressemeldingen.

Artikkelen ble opprinnelig publisert 8. april 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer