Nye Skoda-modeller knust

Ja, det er faktisk en hederlig årsak til hærverket - opplæring av sikkerhetspersonell.

Her får den nye Skodaen av modelltype Superb gjennomgå - se hvordan det går etterhvert i videoen nedenfor... Foto: YouTube
Her får den nye Skodaen av modelltype Superb gjennomgå - se hvordan det går etterhvert i videoen nedenfor... Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva i all verden foregår her, tenkte vi da vi så klippet på YouTube første gang. Men heldigvis dreier det seg ikke om gravemaskinførere det har klikket for og som uprovosert gyver løs på "uskyldige" nye biler.

Redde ulykkesofre

Når det skjer alvorlige trafikkulykker, er det gjerne en utfordring for redningsmannskapene å få tilgang til ofte hardt skadde mennesker inne i bilvrakene; rett som det er må ofrene skjæres løs. Det må selvsagt skje så fort som mulig da få minutter kan bety forskjellen mellom liv og død. Samtidig må man unngå å forverre skadene - det må høyt kvalifisert personell til.

Les også: Opplev en Formel 1-runde fra førerplass

Øve på rask intervensjon

Livredderne fra brann- og redningsetatene trenger derfor ikke bare opplæring, men også trening. Moderne biler er mer kollisjonssikre enn før, men de byr også på enkelte utfordringer når det gjelder elektronikk og strømførende elementer.

Det er derfor nyttig å øve på livreddende innsats på nye biler, og det er det Skoda her har donert til formålet - ikke mindre enn fire nye modeller fra forskjellige segmenter, som brann- og redningsfolkene har fått trene med. Først måtte selvfølgelig ulykkessituasjonen simuleres, med ekte bilvrak - og det er bakgrunnen for scenene som utspiller seg på disse videosnuttene.

Konkurranse

Her skal visstnok i etterkant redningsmannskapene fra forskjellige etater i Tsjekkia ha konkurrert med hverandre om å gjennomføre redningen så fort som mulig innenfor en tidsramme på 20 minutter.

Forklaringen gis for øvrig i denne artikkelen i et tsjekkisk bilmagasin.

Se videoene her:

Skoda Superb


Skoda Octavia


Skoda Yeti


Skoda Fabia


Kilde: Auto.cz via Carscoop.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer