Nye Skoda Superb i detalj

Etter først å ha vært svært knapphendte med tekniske data, er nå så godt som all informasjon om Skodas nye flaggskip klar.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har flere ganger tidligere sett bilder av og skrevet om nye Superb, men først nå ligger all informasjon på bordet. Da er det på sin plass å ta en liten oppsummering. I motsetning forgjengeren som var en tradisjonell sedan, er nye Superb strengt tatt en diger femdørs kombi. Det betyr at bagasjelokket henger sammen med bakruta og hengslingen sitter i taket. Likevel kan bagsjelokket også åpnes alene dersom du bare skal laste inn mindre gjenstander. Lastekapasiteten med baksetene i bruk er gode 565 liter.

Lang

Lengden er snaut 484 centimeter og bredden 182 centimeter. Dagens Superb måler til sammenligner 480 og 176 centimeter i henholdsvis lengden og bredden. Litt overraskende er det kanskje at akselavstanden har minsket, fra 280 til 276 centimeter. Sporvidden har imidlertid økt med om lag tre centimeter foran og noe mindre bak.

1.9 TDI

Motormessig burde Superb være godt tilpasset det norske markedet. Innstegsmotoren på dieselsiden blir den velkjente og i våre øyne utdaterte 1,9-literen med 105 hester og 250 newtonmeter. Denne jobber fortsatt etter pumpedyseprinsippet. 0-100 går med denne motoren på 12,5 sekunder. Girkassen er manuell og femsteget, og forbruket ligger på 0,57 liter per mil med et tilhørende CO2-utslipp på 151 gram. En Greenline-versjon basert på denne motoren med 136 gram CO2 per kilometer kommer også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer