Nye spionbilder av Opel Zafira

Utgående Zafira klarte seg ganske bra når vi kjørte stor test av fleksibiler i fjor høst. Likevel er det nødvendig med en ny modell for komme seg tilbake helt i toppen.

Publisert
Sist oppdatert

Det var Volkswagen Touran og Renault Scenic som gjorde livet vanskelig for Zafira den gangen. I ettertid har også Toyota kommet på markedet med en ny glimrende syvseters Corolla Verso og Renault Grand Scenic, også med syv seter, er også vei. Da blir det naturlig nok tøft å henge med for Zafira som er en 1999-modell. Den nye Zafira som vi har bilder av her er forventet å dukke opp i 2005.

Basert på Astra

Den nye Zafira blir bygd på samme lest som Astra, og vil som gammel modell også bli en syvseter. Forventningene våre til denne bilen er store og det kommer av at Opel har levert gode varer i form av både ny Vectra stasjonsvogn, Mervia og Astra. På interiørbildet ser man tydelig at det nye interiørdesignet også er på plass i Zafira og at blant annet girspaken er flyttet fra gulvet mellom setene og høyere opp i dashbordet.

På motorsiden vil nok utvalget bli omtrent som på Astra. Bensinmotorene vil antagelig ha et slagvolum på 1,6, 1,8 og 2,0 liter med ytelser på henholdsvis 105, 125 og 170 hestekrefter. For de som vil ha diesel leveres Astra med to 1,7-litre med henholdsvis 80 og 100 hestekrefter. Det skal også komme en dieselmotor med 150 hestekrefter. Hva som tilslutt ender opp i Zafira er fortsatt uvisst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer