Nye Toyota Avensis prøvekjørt

Når nye Toyota Avensis inntar Norge i april blir det enda vanskeligere å velge seg en bil i mellomklassen.

Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA (DinSide Motor): Etter å ha prøvekjørt nye Toyota Avensis kan vi konstatere at Toyota har lyktes nok en gang. Bilen, som kommer til Norge i april, gir et solid inntrykk.

At interiøret gir en mye høyere kvalitetsfølelse enn dagens utgave, det visste vi fra før. Som faste DinSide-lesere vil huske, kikket vi litt på nye Avensis i november i fjor. Den gangen fikk vi imidlertid ikke mulighet til å kjøre bilen. Det var derfor med spenning vi nok en gang tok plass i nye Avensis, denne gangen med tenningsnøkler i hånden.

Gode kjøreegenskaper

Og etter flere timer bak Avensis-rattet kan vi konkludere med at Toyota har lyktes også når det kommer til kjøreegenskaper.Avensis kjører nemlig svært godt, både i byen, på landeveien og på motorveien. Bilen er riktignok ikke like sportslig som Mondeo, som av mange anses som klasseleder når det kommer til kjøreegenskaper. Til gjengjeld er den både trygg og komfortabel. Bilen ligger godt på veien og understyrer mindre enn det som er vanlig i klassen. I tillegg skal det svært mye til før bakhjulene mister grepet. Styringen kunne gjerne vært enda mer direkte, men er presis nok til at svingkjøring blir underholdende og morsomt. Hjulopphenget, hvorav det bakre er hentet fra fetter Celica, takler de aller fleste ujevnheter svært godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer