Nye Toyota Aygo prøvekjørt

Etter ni år kommer annen generasjon Toyota Aygo - innstegsmodell og trilling.

SPENSTIG LOOK: Dette er Toyota Aygo i  spesialutførelsen x-cite, den fremhever "kulhetsfaktoren" designerne har villet gi den nye minibilen. Legg merke til den sorte "x-en" i front assortert med 15-toms alufelger i sort gloss. Foto: KNUT MOBERG
SPENSTIG LOOK: Dette er Toyota Aygo i spesialutførelsen x-cite, den fremhever "kulhetsfaktoren" designerne har villet gi den nye minibilen. Legg merke til den sorte "x-en" i front assortert med 15-toms alufelger i sort gloss. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM: Toyotas nye Aygo følger i fotsporene på forgjengeren, som faktisk har vært på markedet i hele ni år allerede. Den er en utpreget bybil, altså liten og letthåndterlig, og med god plassutnyttelse.

Typiske konkurrenter er Volkswagen up! og Skoda Citigo, Kia Picanto, Ford Ka og Fiat 500 - samt de kommende trillingene til Aygo "II" , Peugeot 108 "II" og Citroën C1 "II". Aygo er altså en typisk representant for "A-segmentet", de minste småbilene.

Videreføring

Det betyr ikke nødvendigvis at bilen oppleves overdrevent billig og simpel. Selvsagt er det viktig i denne kategorien å holde prisene nede og det merkes når det gjelder materialvalg, motorisering og tekniske løsninger. Nye Aygo er basert på samme plattform som forgjengeren og motoren er en videreutvikling av den som utstyrte Aygo generasjon 1.

Likevel er forbedringer blitt gjort - bilindustrien har gjort en god del fremskritt siden forrige gang en ny Aygo ble lansert - og den nye bilen oppleves voksnere når det kommer til både teknologi, komfort og utseende. Vi likte for så vidt også forrige Aygos smidighet og relativt kvikke kjøreegenskaper og disse er bevart samtidig som bilen oppleves mer komfortabel, noe mer stillegående og overraskende stabil under motorveikjøring. Blir den presset, kvitterer den med betryggende understyring og er lett å kontrollere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer