Nye Toyota iQ: Prislekkasje

Toyota iQ er ekstremt liten og svært gjerrig. Priser vi har fått tilgang til viser imidlertid at bilen blir overraskende dyr.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota IQ kommer til Norge først våren 2009 og den norske importøren planlegger å offentliggjøre prisene i sammenheng med presselanseringen i november.

Vi har imidlertid tilgang på kilder som hevder at de allerede kjenner iQ-prisene. Og prisene de oppgir er forbausende høye. Våre kilder oppgir nemlig at iQ 1.0 VVT-i (3 sylindre, 68 hk, 91 Nm) vil starte på hele 158.000 kroner.

Dette til tross for at vi snakker om en bitteliten tredørs bil som kun slipper ut 99 gram CO2 per kilometer. Det lave CO2-utslippet sørger for at bilen i det foreslåtte bilavgiftsregimet for 2009 slipper å betale CO2-avgift. Ikke nok med det - bilen vil faktisk få 500 kroner "i belønning" per gram CO2 som understiger 120 gram. Det betyr at bilen vil få 10.000 bonuskroner, som kan trekkes fra effekt- og vektavgiften.

Verdens minste fireseter

iQ blir ifølge Toyota faktisk verdens minste fireseters personbil (tre voksne pluss ett barn bak fører) og er bare 298,5 centimeter lang (og 168 cm bred). Det betyr at den faktisk er drøye 40 centimeter kortere enn dagens minstemann i Toyota-familien, Aygo (341 x 162 cm).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer