Nye Toyota RAV4 klar for norske kunder

Siste etappe før salgsstart av nye RAV4, presselanseringen, er nå gjennomført, og de første norske kundene vil snart kunne kjøpe sitt eksemplar av tredje generasjon av Toyotas kompakte SUV. Nøkkelord er: Større, mer praktisk, nye motorer, dyrere.

Publisert
Sist oppdatert

Toyotas ambisjon er intet mindre enn å sette standarden i den kompakte SUV-klassen. Når det gjelder salgssuksess er tallenes tale klar: Det er solgt mer enn 1,8 millioner RAV4 hittil, av dem 655.000 i Europa. Det lille norske markedet har tatt unna 14.300 av dem, hovedsaklig modellen av annen generasjon og salget har her i landet vært jevnt økende siden begynnelsen. Toppåret var 2005 med 2.697 eksemplarer.

Noe større

I forhold til utgående modell er den nye noe større. Lengden øker med vel 14 centimeter hvorav halvparten går til overhenget bak. Totallengden inkludert reservehjulet på bakdøren er 439,5 centimeter. Uten reservehjulet er lengden 431,5 centimeter. For å gi et islett av personbilpreg er høyden relativt moderat, vel 168 centimeter. De økede ytre dimensjonene har kommet de innvendige plassforholdene til gode.

Fleksibilitet

Som tidligere kan baksetene skyves frem og tilbake 16,5 centimeter ettersom man velger mer benplass eller mer bagasjeplass. Bakseteryggene kan felles ned i forholdet 60/40 og stilles inn individuelt. Totalt er kabinens lengde øket med 15 centimeter, og dette kommer særlig bagasjeplassen, som var begrenset i utgående modell, til gode. Ifølge Toyota er den øket med 25%. Men det er særlig introduksjonen av Toyotas temmelig geniale fleksi-system for baksetene som tilfører noe nytt i klassen: Ett håndgrep er tilstrekkelig til å vippe setene frem og felle dem ned i gulvet, som blir bortimot flatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer