Selve Norges-SUV-en er tilbake

Nye Toyota RAV4 prøvekjørt

Nå bare tilgjengelig som hybrid, men med for- eller firehjulsdrift, er RAV4 på veien i sin femte generasjon. Hvor mye bedre er den enn sin forgjenger?

ROBUST FREMTONING: Nye Toyota RAV4 ser etter vår mening røffere - og tøffere - ut enn sin forgjenger. Den ser også større ut, men det er en optisk illusjon - hjulpet av lengre akselavstand og kraftige hjulbuer. Foto: Knut Moberg
ROBUST FREMTONING: Nye Toyota RAV4 ser etter vår mening røffere - og tøffere - ut enn sin forgjenger. Den ser også større ut, men det er en optisk illusjon - hjulpet av lengre akselavstand og kraftige hjulbuer. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha fått se og røre nye RAV4 på bilutstillingen i Paris i fjor høst, har vi nå fått kjøre den også.

Det er femte generasjon av SUV-en som, sammen med Honda CR-V, grunnla det moderne folkesuv-segmentet for 25 år siden. Det som en gang var en nisjemodell for spesielt interesserte, er blitt til en av produsentens virkelige storselgere. Siden starten i 1994 er det blitt solgt så å si ni millioner RAV4 i verden, og i dag dag har alle store bilprodusenter minst en modell i denne klassen.

Mer «ekte» SUV

Konseptet har utviklet seg med skiftende trender. Toyota følger med i tiden og har nå justert oppskriften igjen. Mens fjerde generasjon hadde vokst seg opp i kategorien mellomstor crossover-SUV, med like mye element av høyreist stasjonsvogn som av SUV, er nykommeren mer en rendyrket SUV med designelementer fra terrengbiltradisjonen. Den vil mer identifiseres som slektning av Land Cruiser enn av den nå pensjonerte Avensis stasjonsvogn.

Samme størrelse - mer plass

Ved å redusere overhengene med totalt 3,5 centimeter - hvorav tre bak - er den nye modellen bare ørlite kortere enn forgjengeren med akkurat 460 centimeter i lengden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer