Nye turbodieselmotorer i Opel Astra

Opel lanserer nå to nye turbodieselmotorer, begge med 16 ventiler og ladeluftkjøler. 1,7-literen er helt ny, 2,0-literen er en oppgradert utgave. Men kommer de til Norge?

Nye turbodieselmotorer i Opel Astra
Publisert

Ja, Opel Norge har allerede tatt inn 1,7-literen. Den er imidlertid kun tilgjengelig i Opel Astra GL Special stasjonsvogn. Om, og i tilfelle når, Opel Norge skal lansere 2,0-literen, har de ennå ikke bestemt. 2,0-literen yter 100 hestekrefter og oppnår et dreiemoment på 230 Nm ved 1.950 omdreininger per sekund. Dette holder til en toppfart på 188 kilometer i timen og til en akselerasjon fra 0 til 100 kilometer på 12 sekunder.

75 hestekrefter

Foreløpig er altså 1,7-literen den mest interessante for nordmenn. Den firesylindrede turbodieselen er utstyrt med direkte innsprøytning, fire ventiler per sylinder og ladeluftkjøler. Dette holder til å hente ut 75 hestekrefter, som er en forbedring på sju i forhold til Opels gamle 1,7-liter. Dreiemomentet er også økt.

Mens forgjengeren ikke klarte å stable på bena mer enn 132 Nm ved 1.800 omdreininger, er arvtakeren i stand til å levere 165. Dette holder til å gi Astra en toppfart på 170 kilometer i timen. Men hvor rask er den fra 0 til 100 - det kan vi ikke fortelle deg. For selv etter flere forsøk har vi ikke klart å finne noen i Opel Norge som har vært i stand til å skaffe oss dette tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer