Først i test:

Nye Volvo V60 imponerer

BARCELONA: Helt siden 60 og 70-tallets Amazon og 140 har Volvo stasjonsvogn vært en del av den norske folkesjela. Vi har kjørt nye Volvo V60, en potensiell favoritt, men så var det prisen da ...

LANG: Nye Volvo V60 er 13 centimeter lengre enn forgjengeren var. Foto: Rune Korsvoll
LANG: Nye Volvo V60 er 13 centimeter lengre enn forgjengeren var. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge koster nemlig den billigste utgaven av nye V60 – med en dieselmotor på 150 hester, manuelt gir og relativt lite utstyr – i underkant av 500.000 kroner. I Sverige koster den samme bilen 317.000 kroner

Vi snakker fort om en bil til 600.000 kroner, med vinterhjul, automatgir og et par fristende utstyrspakker. Men så er det også en bil i premium-segmentet.

Og slik føles den også når vi kommer bak rattet i nye V60. Setene er de samme gode som vi kjenner fra storebror V90. Resten av interiøret er også velkjent: Du betjener det meste – inkludert navigasjon, underholdningstjenester, varme og ventilasjon – fra en stor berøringsskjerm midt på dashbordet.

Overraskende stor

Bilen er oversiktlig og intuitiv, selv om du fortsatt må ta blikket fra veien for å justere temperaturen i bilen. Men det betyr også at dashbordet ellers er nesten uten knapper og brytere, noe som har gitt designerne mulighet til å lage et elegant interiør. Infotainmentsystemet Sensus er kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto og 4G. Vi finner oss rett og slett svært godt til rette bak rattet i denne bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer