Nye VW Golf får denne å bryne seg på

I likhet med Laguna får Mégane beholde sitt navn i tredje generasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Kompaktklassen er Europas største markedssegment. Bilprodusentene kaller den gjerne "C-segmentet" mens vi ofte kaller den Golf-klassen.

Fornyelse på gang

2008 er et svært viktig år da vi ser frem mot en fornyelse av segmentet. Helt ny VW Golf er like om hjørnet, og den vil bli etterfulgt av erkerival Opel Astra i ny generasjon til neste år. Også Mazda 3 skal snart erstattes, og tidligere i år lanserte Peugeot sin nye 308, etterfølgeren til 307. Toyota for sin del "tyvstartet" på den nye syklusen med sine nye modeller Auris og Corolla, i første halvdel av 2007.

Vises i Paris

Om ikke lenge åpner bilutstillingen i Paris, og hva er vel mer naturlig enn at Renault presenterer sin nye kompaktbil i forkant av denne? Bilen kommer sannsynligvis til å legge beslag på ganske mange kvadratmeter i utstillingshallen. Det dreier seg nemlig om en av Europas mest solgte modeller de siste årene, og generasjon tre håper å gjøre det minst like bra. Mégane har, siden den ble lansert første gang i 1995, solgt i nesten 8,5 millioner eksemplarer i vest-Europa samt ytterligere 75 land, bilene bygges på tre kontinenter og i ni forskjellige fabrikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer