Nye VW Golf med 4x4

Med firehjulsdrift skal 1.000 nye Golf-kunder kapres.

STORSELGER MER KOMPLETT: Golf 7 kommer nå med firehjulsdrift. Golf 4Motion får nå Haldex 5 med EDS og XDS. Foto: Fred Magne Skillebæk
STORSELGER MER KOMPLETT: Golf 7 kommer nå med firehjulsdrift. Golf 4Motion får nå Haldex 5 med EDS og XDS. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen lanserte den sjuende generasjonen av Golf før årsskiftet, og nå blir den også tilgjengelig med firehjulstrekk - som på VW-språket heter 4Motion. Golf med 4x4 har til nå utgjort mellom 15 og 20 prosent av salget av Norges suverent mest solgte bil, så mange har nok ventet på denne nyheten.

Ny, kompakt SUV fra VW

Nyeste Haldex

I dette tilfellet dreier det seg om femte generasjon Haldex-kobling som presenteres som lettere og mer effektiv enn den forrige. Det såkalt intelligente firehjulstrekksystemet veier ifølge produsenten 1,4 kilo mindre enn i forrige versjon. Den forbedrede teknologien skal gjøre at bilen reagerer ekstremt raskt på endringer i kjøreforholdene, for bedre aktiv sikkerhet og enda bedre kjøregenskaper.

Det kommer hele 12 forskjellige modelltyper av nye Golf

To diesel - én (rå) bensin

Med firehjulsdrift vil nye Golf appellere til enda fler. Foto: Fred Magne Skillebæk
Med firehjulsdrift vil nye Golf appellere til enda fler. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis merOgså Golf 4Motion blir levert i de tre utstyrsvariantene Trendline, Comfortline og Highline. Den blir tilgjengelig med to TDI dieselmotorer som yter henholdsvis 105 og 150 hestekrefter. En R-versjon med en hissig toliters turbomotor på 290 hester kommer til høsten.

Dette blir for øvrig eneste 4Motion-variant som kan leveres med automat (DSG).

Test av nye VW Golf (Golf 7)

Mer økonomisk

De to dieselmotorene kan ifølge VW skilte med både høyt dreiemoment og lavt forbruk. Normert forbruk ved blandet kjøring er 0,45 liter per mil for motoren med 105 hestekrefter og 0,47 liter per mil for 150-hesteren. Den forrige Golf 4Motion med 140 hester hadde til sammenligning et forbruk på 0,55 liter pr mil - som ble ansett for å være bra.

Volkswagen med folkehybrid!

Velutstyrt

Som i Golf med forhjulsdrift, er start/stopp-system og batteriregenerering standard på alle versjonene av Golf 4Motion. Standardutstyret omfatter for øvrig elektronisk differensialbrems (EDS) på begge akslene, XDS tverrdifferensialbrems, elektronisk stabilitetsprogram (ESP/antiskrens), multikollisjonsbrems, og syv kollisjonsputer. Elektronisk klimaanlegg, fartsholder og multimediasystemer med stor berørings-fargeskjerm, DAB+ og Blue-tooth-ntegrasjon er også standard.

– Golf er Norges mest populære bilmodell gjennom en årrekke, og historien viser at norske kunder vil ha Golf med 4Motion. Vi regner med å selge om lagt 1.000 Golf med 4Motion i år, sier Ulf Hekneby, direktør for Volkswagen i Norge.

VW Touareg får en storebror

+ 30.000

Tillegget i pris for firehjulstrekk utgjør i overkant av 30.000 kroner. Det gjør at prisene på Golf 4Motion starter på 301.500 kroner. Den vil i Highline-versjon (øverste utstyrsnivå) koste 314.200 kroner med 105 hesters TDI-motor. 336.200 kroner er prisen for utgaven med TDI-motoren på 150 hester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer