Nye VW Polo prøvekjørt

No nonsense - ikke no' tullball - er det vi sitter igjen med som førsteinntrykk. Spennende, neivel, men vi liker nye Polo.

Femte generasjon - 2009 Foto: Knut Moberg
Femte generasjon - 2009 Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SARDINIA (DinSide Motor): I 1974 lanserte Audi det som ble presentert som den første moderne tyske småbilen, Audi 50. Året etter avledet Volkswagen sin versjon, Polo, og en av de store bestselgerne i Europa gjennom mer enn tre desennier var født. (Audi 50 "avgikk ved døden" i 1978).

Minigolf

Etter fire generasjoner og noen oppgraderinger underveis har Volkswagen fått avsetning for 10,6 millioner eksemplarer av det som i manges øyne alltid har vært en "mini-Golf". (De som er interessert kan klikke seg gjennom en kavalkade med de suksessive Polo-generasjonene nederst i artikkelen). Rollen som VW Golfs lillebror kan anses som bekreftet gjennom den nye Poloens design, som er tydelig beslektet med den som ble introdusert med Scirocco og fulgt opp med siste generasjon Golf.

Større

Vi snakker altså her om femte generasjon. Som seg hør og bør er det den hittil største Polo - ja den er faktisk noe større utvendig enn annen generasjon Golf; en anelse kortere riktignok (397 centimeter), men både høyere (148,5 centimeter) og bredere (168 centimeter). Dette er dimensjoner som svarer til standarden i småbilsegmentet i dag. Til tross for det veier ikke nye Polo mer enn forgjengeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer