Nye VW Tiguan blir en priskriger

Nå blir det et skikkelig SUV-kappløp mot Toyota og Mazda.

STØRRE OG BEDRE: Nykommeren er blitt større både på utsiden og innsiden. Vekten er redusert og bilen skal være forbedret på de fleste områder.  Foto: VW
STØRRE OG BEDRE: Nykommeren er blitt større både på utsiden og innsiden. Vekten er redusert og bilen skal være forbedret på de fleste områder. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai kommer den nye VW Tiguan til Norge, og den norske importøren Harald A. Møller har allerede nå åpnet ordrebøkene for bestilling.

Og vi kan allerede nå fastslå at dette sannsynligvis vil bli en salgsvinner i vinter-Norge.

For innstegsprisen begynner på 404.500 kroner med firehjulstrekk og 7-trinns DSG-automatgir (dobbeltclutch-kasse). Det betyr at suksessen Mazda CX-5, som starter på 406.500 kroner, vil få sterk konkurranse (2,0 bensin 160 hk Vision AWD aut.).

Men vi spår et tøft SUV-kappløp mot den nye Toyota RAV4 Hybrid, som starter på 393.000 kroner med firehjulstrekk og automat. En annen bil som imponerer oss, er nye Hyundai Tucson. Men med samme konfigurasjon, er den den er dyrere. 431.050 kroner er det du må ut med for å få 4WD og automat (2,0 CRDi 136 hk).

Les også: Vi har kjørt nye Toyota RAV4 Hybrid

Den nye startprisen på Tiguan er 33.600 kroner lavere enn på den utgående modellen. (Full oversikt over prisene finner du nederst i artikkelen.)

Bedre plass

SUV-en Tiguan er merkets første som blir bygget på den fleksible plattformen MQB, som blant annet VW Golf, VW Passat, Skoda Octavia og Audi TT er bygget på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer