Nyhet: Audi A8 L 6.0 Quattro W12

Audi skal vise sitt nye flaggskip i Paris. Hjertet i bilen er Audis bokstavelig talt store stolthet - motoren. Med 12 sylindere fordelt på to "banker" med stempler har Audi produsert den mest kompakte 12-sylindrete motoren noen sinne.

Publisert

Audi har antagelig vært overmodne i lengre tid for å få ut en bil på markedet med en 12-sylindret motor. Både Mercedes og BMW har hatt det lenge og Audi kommer nå etter med sin helt spesielle løsning.

Lang utgave

Den nye motoren blir i første omgang kun tilgjengelig i en lang utgave av A8. A8 L er 13 centimeter lengre enn den ordinære A8 og er tilpasset VIP-kjøring.

Høy komfort

Bilen skal tilby maksimal komfort, behagelig atmosfære og diskré luksus. Standardutstyret omfatter det meste du kan drømme om og skal gjøre at hver eneste tur, enten i baksetet eller bak rattet, blir en opplevelse. Interiøret består i store deler av skinn, alcantara, aluminium og edeltre. Klimaet inne i bilen blir effektivt regulert av det automatiske klimaanlegget som også tar hensyn til hvilken retning solen skinner fra. Støy holdes effektivt på avstand med doble glass, og aktivt kullfilter sørger for minimalt med forurensning inne i kupeen.

Mange kollisjonsputer

Audi har tatt sikkerheten på alvor og installert en rekke kollisjonsputer. Det er fire kollisjonsputer foran og to bak. I tillegg er det en stor sidepute som dekker rutene mellom A- og C-stolpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer