NYHET: C-klasse med muskler fra AMG

Etter at AMG offisielt overtok rollen som "hustrimmer" hos Mercedes-Benz, er det ikke en eneste av modellene som har fått slippe unna. Det gjør ikke den nye C-klassen heller, konkurransen mot BMW må jo tross alt opprettholdes.

Publisert

Og det gjøres best med å utstyre C 320 med kompressor, annen motorelektronikk, en automatkasse med sportslig giringsmønster - og ikke minst muskler som gir ny mening til ordet "doping".

Asfalten krølles

For det er ikke småtteri AMG har hentet ut av den 3,2 liter store V6 motoren med tre ventiler per sylinder. Neida, her står 354 hester parat til å krølle det som måtte finnes av asfalt, og 450 Nm for å legge litt kraft bak det hele. Faktisk ligger dreiemomentet over 400 Nm helt fra 2.300 omdreininger og opp til 6.100 omdreininger.

Dermed vil nok C 32 K AMG glede de aller fleste som har stramme tidsplaner, for den bruker ikke mer enn 5,2 sekunder på å nå 100 kilometer i timen. Likevel får vi bare håpe at vedkommende ikke har fullt så dårlig tid at toppfarten på 250 kilometer i timen prøves ut.

Skal vi tro Mercedes-Benz trenger ikke eiere til C 32 K AMG å kaste bort unødvendig tid på bensinstasjonen heller, for forbruket ved blandet kjøring er oppgitt til 11,3 liter på 100 kilometer.

Subbende spoilere

Selvfølgelig vil også C 32 K AMG skille seg fra de mer familieorienterte utgavene av C-klassen. Og med sideskjørt, subbende spoilere og ikke minst det faktum at bilen er senket 30 millimeter sammenliknet med en ordinær C-klasse skiller den seg unektelig ut. At bilen dessuten har fått nytt fjæringsoppsett og kraftigere bremser er en selvfølge når så mye effekt skal tuktes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer