Nyhet: "Dyptgripende" endringer på Audi A3

Det blir nesten å ta munnen for full å kalle endringene som er gjort på Audi A3 for substansielle, ja selv å kalle de for sublime kan være på grensen - hvis man ser bort fra en ny dieselmotor da.

Publisert

Hva som blir forandret på Audi A3 når den kommer til Norge i løpet av september kan oppsummeres i en setning. For bilen får ny grill, nye frontlys, ny spoiler under støtfangeren foran, nye baklys og ett nytt ratt. Endringer så "dyptgripende" at knapt noen vil se forskjell.

Litt spennene likevel

Derfor lar vi endringene hva gjelder eksteriøret få hvile i fred. Mer spennende er det da å åpne panseret på A3 1,9 TDi. For motoren er ny, med nye stempler og ikke minst pumpedyse-teknologi. Og resultatene har blitt respektable. Svært respektable.

For når pumpedysene spruter som verst har du 130 hester til disposisjon - og 310 Nm ved lave 1.900 omdreininger. Dermed blir A3 1,9 TDi rene raceren, for 0 til 100 kilometer i timen skal gå unna på 9,2 sekunder og toppfarten er 205 kilometer i timen. Det beste er nok likevel forbruket, for skal vi tro Audi drikker ikke motoren mer enn 5,1 liter diesel på 100 kilometer.

Men å se på en motor innkapslet i plast er ikke spennende i lengden, og vi lar de andre panserne få ligge i fred - for mer spennende er det ikke å se. De andre motorene er nemlig identiske med de vi finner i dagens Audi A3, med unntak av den minste motoren på 1,6-liter som nå oppfyller EU-4 kravene til utslipp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer