Nyhet: Forbedret Subaru Impreza

Bedre vridningsstabilitet, raskere respons, bedre veggrep og bedre styring - spesielt ved hard kjøring. Joda, Subaru satser fremdeles på å profilere Impreza som sportslig, men med en motorpalett som begynner på 95 hester har de også biler for de som ikke bryr seg om svingete småveier.

Publisert

Syntes du at det er noe kjent med fronten på Subaru Impreza? At du liksom har sett den før? Se igjen, og tenk på en av Norges mest solgte biler, Toyota Corolla. Likeheten er ikke bare slående, den er nærmest gjenskapt med en kopimaskins presisjon.

Tre motoralternativer

Men bak øynene fra Toyota skjuler det seg teknikk som ikke har mye med Toyota å gjøre. For Subaru sverger fortsatt til boksermotorer, og i Impreza tilbys de utelukkende med fire sylindre. Minst både på slagvolum og effekt er 1,6-literen med 95 hestekrefter, men også en ordinær to-liter med 125 hester blir tilgjengelig.

For de med ekstreme fartsbehov monterer Subaru i tillegg både turbo - større enn på forgjengeren må vite - og intercooler på to-literen. Dermed øker effekten til hele 218 hestekrefter. Modellen vil hete Impreza WRX, og erstatter dermed Impreza GT Turbo. Dersom Subaru greier å løse floken med utslipp- og støykrav vil Europa i tillegg få en kraftigere turbomotor med 280 hestekrefter. Dermed møter Impreza biler som Mitsubishi Lancer Evo VI og Nissan Skyline GT-R. Foreløpig er det imidlertid høyst usikkert om denne motoren vil bli å se har til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer