Nyhet fra BMW: 2-serie Grand Tourer

Syv seter, firehjulsdrift og lavt utslipp. BMW overrasker stadig.

EKTE FAMILIEBIL: Den typiske BMW-kunden er i ferd med å endres kraftig. Derfor retter de seg nå mer mot disse, og slik viser de frem nykommeren. Foto: BMW
EKTE FAMILIEBIL: Den typiske BMW-kunden er i ferd med å endres kraftig. Derfor retter de seg nå mer mot disse, og slik viser de frem nykommeren. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noen elementer som går igjen i nordmenns ønsker om hva en bil skal ha. Det er god plass, automatgir, og firehjulsdrift. Tidligere var også diesel en storfavoritt, men dette er i ferd med å endre seg.

Nå lager BMW det som kan se ut som en innertier for Ola Nordmann.

11. juni i år kommer nemlig BMW 2-serie Active Tourer som 2-serie Grand Tourer til Norge. Det er en bil som byr på alt det ovennevnte, i tillegg til syv seter.

Vi har testet standard 2-serie

Moderat størrelse, god plass

Jo da, ryktene om en syvseter av 2-serie Ative Tourer har versert, men nå er den offentlig. Lengden er oppgitt til å være 4,55 meter, og bagasjerommet skal bli på hele 1.905 liter, når alle setene bak er lagt ned.

Som 5-seter, med ryggene oppe, har du 645 liter til rådighet. Dette kan utvides til 805 liter, før du begynner å legge ned ryggene.

Den bakerste raden blir helt borte i gulvet når de er felt sammen. På fremste rad vil det være mulig å legge ned ryggputene i en splitt på 40:20:40. BMW lover også at det skal være plass nok til tre barneseter, bare på denne raden alene.

Flere småbarn? Noen biler har rett og slett ikke plass, selv om de er såkalte familiebiler.

Fem motoralternativer

GOD PLASS: To rader med nedfeldbare seter gir deg god plass ved behov.  Foto: BMW
GOD PLASS: To rader med nedfeldbare seter gir deg god plass ved behov. Foto: BMW Vis mer


BMW forteller at det blir fem alternative turbomotorer å velge blant, i tre- og firesylindrede utgaver. På BMW-språket betyr dette 1,5 og 2-liters motorer.

De minste motorene får nok kun trekk på fremhjulene, men en av modellene som vil bli klar fra lanseringen er BMW 220d xDrive (firehjulsdrift), en bil importøren har store forventninger til her til lands.

Hvilke av disse som kan leveres med automat er det foreløpig ikke sagt noe om, og det vil nok endres underveis.

LES OGSÅ: Slik gikk det da vi testet 2-serie Active Tourer

Utstyrsbonanza

Du kan velge mellom fire forskjellige utstyrsversjoner, med navnene Advantage, Sport Line, Luxury Line og M Sport. I tillegg kan du selvfølgelig kjøpe deg blakk fra en lang utstyrsliste.

Det blir antagelig her, som på de fleste andre modeller, rimeligst å kjøpe pakker.

Det som likevel kommer til å skille denne fra mange av konkurrentene er nettopp firehjulsdriften. Ford S-Max har vært en ypperlig flerbruksbil i en årrekke, men har fått pepper fordi den ikke er blitt levert med drift på alle hjul.

Nå kommer også den snart, men får altså konkurranse fra BMW med 2-serie Grand Tourer.

Prisene på syvseteren fra Bayern er ikke satt, men skal være klare rett over påske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer