Nyhet: Kia Soul EV

Nå popper det frem forskjellige elektriske biler på rekke og rad. Soul EV er en av dem.

Kia Soul kom aldri til Norge, grunnet blant annet utslippet, som igjen ville gi for høy pris. Elektriske Soul vil ikke lide samme skjebne.  Foto: Kia
Kia Soul kom aldri til Norge, grunnet blant annet utslippet, som igjen ville gi for høy pris. Elektriske Soul vil ikke lide samme skjebne. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia må anses som en nybegynner når det gjelder elektriske biler, selv om de ikke er alene om det. Men når Kia Soul nå skal lanseres i ny versjon kan Kia endelig melde at Soul også kommer i en elektrisk versjon.

Bilen får en rekkevidde på 20 mil. Motoren yter 81,4 kW, og har et dreiemoment på 285 Nm. Batteriet er et lithium-ion med en kapasitet på 27 kWt.

Ikke den første

Tidligere har Kia laget Ray EV, en bil som kun var å få i Sør-Korea. Soul EV blir med andre ord deres første satsing utenfor hjemmemarkedet, og når de nå lanserer en ny elbil, så velger de altså å gjøre det med en bil med stort bruksområde – en liten flerbruksbil.

Det har flere gjort før dem, deriblant Renault Kangoo ZE.

Slapp eller kjapp?

Plass og øvrige fasiliteter blir som en helt ordinær Soul, og da av den nye typen. Det som forundrer noe er ytelsene. 0-100 km/t er oppgitt til å ligger i underkant av 12 sekunder. Dette er tall som er overraskende slapt til elbil å være. Toppfarten oppgis til 145 km/t, noe som virker mer normalt.

Se flere bilder:

Falsk motorlyd

For ikke å være en trussel i trafikkbildet, så har Kia valgt å legge inn en falsk motorlyd, noe vi til og med har sett på Lexus IS, men av en annen grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer