NYHET: Mercedes SLS AMG Roadster

Så har Mercedes fjernet taket på sin fremtidige klassiker SLS AMG.

Uten tak - og uten måkevingedører. Kupéen SLS AMG har nå fått sin Roadster-lillesøster. Foto: Mercedes-Benz
Uten tak - og uten måkevingedører. Kupéen SLS AMG har nå fått sin Roadster-lillesøster. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det første man legger merke til er selvsagt fraværet (naturligvis!) av måkevingedørene som jo er vesentlige visuelle attributter på kupéversjonen. Men noe måtte jo ofres for de som ville kjøre SLS AMG åpent.

Fra Frankfurt til Frankfurt

Mercedes SLS AMG ble vist første gang som kupé på bilutstillingen i Frankfurt i 2009 som erstatter av SLR McLaren og som første fullstendige utviklingsprosjekt realisert av Mercedes-AMG. To år senere kommer roadster-versjonen til å stå i Frankfurt den også. Men allerede nå offentliggjør Mercedes bildene og data angående den nye roadsteren.

Les her om vår testkjøring av SLS AMG

Kjappis

Toppfarten er så å si like høy som kupéens - 317 kilometer i timen. 0-100 går unna like raskt: 3,8 sekunder. Til tross for at karosseristivheten har måttet forbedres betraktelig, veier nemlig ikke roadsteren mer enn 40 kilo mer i forhold til kupéen. Jobben gjøres for øvrig av den samme 6,2-liters V8-motoren med sine 517 hestekrefter og dreiemomentet på 650 newtonmeter.

Mål deg selv

SLS AMG Roadster kan utstyres med adaptivt understell med innstillingene Comfort, Sport og Sport plus. AMG int,roduserer også det såkalte Performance Media i kombinasjon med det eksklusive lydanlegget fra Bang & Olufsen; dette gir en rekke tilleggsinformasjon om bilens ytelser og tilstand og måler blant annet réelle akselerasjonstall (0-100 eller 0-400 meter) og rundetider på bane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer