Nyhet: Nye motorer til Freelander

Land Rover kommer nå med viktige oppgraderinger av Freelander: Ny under panseret på Freelander blir både en V6 bensinmotor og en ny Common Rail dieselmotor. Freelander blir i tillegg første SUV (sport utility vehicle) med Steptronic.

Publisert

For første gang siden lanseringen i 1997 kommer nå Freelander med V6 bensinmotor. Denne yter 177 hestekrefter og er kjent fra Rover 75. Mer interessant for Norge er den nye dieselmotoren med Common Rail teknologi.

Steptronic

Freelander blir første SUV med Steptronic. Den fungerer både som en ordinær automatkasse og som Steptronic, hvor du girer opp og ned ved å bevege spaken forover og bakover. Hvis du velger å kjøre med vanlig automatgir, kan du i ulendt terreng trykke på knappen som er merket HDC (Hill Descent Control). Dette gjør at motoren bremser farten maksimalt uten å bruke bremsene.

V6

V6 motor i Freelander blir et fint tilbud til de som ønsker en kraftig bensinmotor. Aluminiumsmotoren som også sitter i Rover 75 yter 177 hestekrefter ved 6.500 omdreininger i minuttet og dreiemomentet er 240 Nm ved 4.000 omdreininger. Denne motoren leveres kun sammen med femtrinns automatisk girkasse med sportsfunksjon og Steptronic.

Td4 med Common Rail

Denne motoren skal erstatte den nåværende utgaven med 97 hestekrefter. Dette er i utgangspunktet samme motoren som sitter i BMW 320 d, men det er gjort flere forandringer - blant annet på grunn av at dette er en firehjulsdrevet bil. Ytelsene på denne motoren er 112 hestekrefter ved 4.000 omdreininger, og dreiemomentet er hele 260 Nm allerede ved 1.750 omdreininger. Motoren har også 16 ventiler og direkte dieselinnsprøytning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer