Nyhet: Seat Leon Cupra 4 - V6 koblet til alle fire

Det er ikke bare ny Arosa og ny TDI motor på 150 hester som vises i Paris. Leon blir også vist i Cupra utførelse. Den følger da sine søsken Cordoba og Ibiza som også finnes med Cupra emblem på hekken.

Publisert

Navnet på den nye doningen vil være Seat Leon Cupra 4. Bilen vil bli vist på bilutstillingen i Paris denne uken og blir et av høydepunktene fra Seat.

Sprekest så langt

Dette blir så langt den mest sporty serieproduserte bilen fra Seat. Motoren er en kjenning fra VW-konsernet og finnes fra før i Golf og Passat. Ytelsen ligger på 204 hester og dreiemomentet er 270 Newtonmeter ved 3.200 omdreininger i minuttet. Stuntet 0-100 kilometer i timen skal gå unna på 7,3 sekunder og toppfarten er oppgitt til 245 kilometer i timen.

Lurvete firehjulsdrift

Alle biler fra VW-konsernet med tverrstilt motor kommer med det ikke fullt så bra firehjulsdriftsystemet Haldex, som er produsert i Sverige. Vi har kjørt flere biler med dette systemet og erfaringen sier at bilene hadde vært mer forutsigbare og lettkjørte uten denne typen firehjulsdrift.

Mer i Paris

Mer nytt om Seat og andre merker kan du lese fra vår dekning av årets Paris-utstilling. De første sakene kan du lese fredag morgen på DinSide.

Importøren har ennå ikke fastsatt priser og når levering kan starte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer