Nyhet: V8 Tdi i Audi A8

Luksusbilen til Audi begynner å trekke på årene, men det forhindrer ikke Audi i å putte inn nye motorer. Siste skudd på stammen er en 3,3 liters dieselmotor med 225 hestekrefter.

Publisert

I miljøer hvor det frekventerer biler til en million kroner har ikke diesellyder vært spesielt populære. Det vil de vel kanskje ikke bli heller, men på A8 3.3 Tdi skal det være svært vanskelig å høre knattringen fra motorrommet. Er du riktig heldig hører du mest til de to turboene som mater hver sin sylinderrekke.

V8 Tdi

Endelig kommer A8 med skikkelig kraftig dieselmotor. Den nye V8-motoren på 3,3 liter yter 225 hestekrefter og har et dreiemoment på 480 Nm mellom 1.800 og 3.000 omdreininger i minuttet. Hver sylinder har fire ventiler, en turbo per sylinderrekke med variabel turbingeometri, Common Rail innsprøytning og ladeluftkjølere.

Ytelser og forbruk

Ytelsene ligger ikke tilbake for noen motorsterke bensinbiler. 0-100 kilometer i timen går unna på 8,2 sekunder og toppfarten vil ligge på 242 kilometer i timen.

Forbruket vil ligge temmelig lavt tatt i betraktning at dette er en stor og tung bil med både firehjulsdrift og automatgir. Ved blandet kjøring skal den nøye seg med 0,97 liter per mil.

Common Rail

I motsetning til V6 Tdi har V8 3.3 Common Rail innsprøytningssystem. Dette er en høytrykkspumpe som bygger opp et trykk på hele 1.350 bar i en felles innsprøytningsrampe for alle sylindrene -- i stedet for en pumpe pr. sylinder slik det er i V6 2,5 Tdi og de sterkeste versjonene av 1,9-litersmotoren fra VW med såkalt "pumpedyse"-teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer