Nyhet: Volvo S60 - Med design som lokkemiddel

Det er design, det er kjøreglede og ikke minst sikkerhet som står i fokus når Volvo for bare noen timer siden lot teppet falle og åpenbarte S60.

Publisert

De trekker linjene tilbake til 1950 - og klassikere som PV 544 Sport og 122 Sport - når Volvo nå viser nyskapningen S60. For S60 blir neppe noen Volvo for barnefamiliene, med bikkja så trofast slikkende på bakvinduet. Nei, S60 skal henvende seg til de som trives bak rattet. De som setter kjøreglede høyt, og de som liker å ta den lengste veien hjem.

Synsbedraget

Inspirasjonen til Volvo S60 har Volvo funnet i C70, men likevel er designet på S60 egenrådig og individuelt. I følge Volvo er S60 bygget for å se ut som en coupe, selv om den har fire dører som en ordinær sedan. Som vanlig skrytes det hemningsløst av hvor utspekulerte designerne har vært, som jo tross alt har greid kunststykket å lage en firedørs sedan som ser ut som en coupe. Og denne gangen er det baksetepassasjerene det har sentrert seg rundt. Det var der de begynte, og når de var fornøyde med plassen og ikke minst komforten til de på bakerste benk tegnet de resten av bilen. Resultatet ble at taket, vinduene og ikke minst føreren ble flyttet fremover i bilen...

Fem motorer, fem sylindre

Men hva skjuler seg egentlig under de nøysomt designede karosseriplatene? Hvilket maskineri er det S60 skal få nyte godt av, og ikke minst: Står det i stil til imaget som S60 skal besitte? Svaret må bli et entydig ja, for under panseret på S60 finner du kjente og kjære femsylindrede motorer fra Volvo V70 - med og uten turbo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer