Polestar kommer til Norge

Nytt bilmerke debuterer i Oslo om et halvt år

De første detaljene om søsterbilmerket til Volvo, Polestar, forteller blant annet at deres første presentasjonslokale legges til den norske hovedstaden.

NYHET: Det nye bilmerket til Volvo, Polestar, ble vist fram første dag av bilutstillingen i Genève i mars i år. Modellen på bildet er Polestar 1. Foto: AFP/NTB Scanpix.
NYHET: Det nye bilmerket til Volvo, Polestar, ble vist fram første dag av bilutstillingen i Genève i mars i år. Modellen på bildet er Polestar 1. Foto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at kinesiske Geely, som eier Volvo, kommer med et nytt bilmerke, og nå er det klart at det er Volvos gamle trimmings- og sportsbilvirksomhet Polestar som blir et helt eget, selvstendig varemerke, skriver bransjenettstedet Bilnytt (betaltjeneste).

Den første modellen, Polestar 1, blir en ladbar hybrid med 600 hestekrefter, coupé-karosseri og 150 kilometers ren, elektrisk rekkevidde, som er mer enn noen annen hybrid.

Starter i Oslo

Bilen kommer for salg i løpet av neste år, men ikke nok med det: Verdens første «Polestar Space», altså deres første presentasjonslokale, skal ligge i Øvre Slottsgate 7 i Oslo.

Den norske satsingen vil bli ledet av Thomas Andresen, en mann med lang fartstid hos Volvo, sist som produktsjef. Andersen har jobbet med Polestar det siste halvåret, og vil bli sittende hos Volvo Car Norway på Fornebu utenfor hovedstaden.

- Grunnen til at Oslo og Norge er først ute med presentasjonslokalene, er at vi allerede har en elbil-kultur, og derfor er det naturlig å etablere et nytt, sterkt og elektrifisert bilmerke her, sier Andersen til Bilnytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer