Nytt fra Nissan: SUVen Zaroot vises i Genève

Nissans designvisjon for SUV-biler materialiseres i en blanding av klassisisme og futurisme.

Publisert
Sist oppdatert

Den foreliggende designstudien fra Nissan, som vil bli vist i Genève i mars, begrenser seg ikke til å være en klassisk firehjulstrekker med måkevinger. Nissan vil her sende ut signaler til markedet om hvordan de mener sportslige SUV'er kan se ut i fremtiden.

Kassebil?

Det første inntrykket man får er at dette er en veldig firkantet sak; rene kassebilen. Men ser man nøyere etter vil man oppdage at det klassiske stilelementet er ispedd en god dose fremtidsvisjon. Vi har med andre ord å gjøre med et konsept av typen terrengbil - med reelle terreng-egenskaper- som integrerer et "teknisk" utseende (særlig forfra); et eksempel på hvordan man kan kombinere SUVens tradisjonelle verdier med "annerledes" design.

Bilens profil blir dominert av dørene, da både B- og C-søyler er fraværende. Dørene strekker seg fra A-søylen til den bakre enden av kupéen. I tillegg finner vi en gjenganger i Nissans konsept-styling i den senere tiden; takets "grafiske bue-form" som Nissan uttrykker det selv. Den spesielle nesen med den kjente grillen kombinert med den uvanlige vertikale frontlykt-grupperingen, gir et uvanlig kort hjuloverheng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer