Nytt kinesisk merke satser mot Europa

Kineserne er helt i startgropen av sin Europa-satsning. Kanskje kan nye Qoros GQ3 gjøre susen?

GQ3 er første modell ut fra den ferske produsenten Qoros Foto: Qoros
GQ3 er første modell ut fra den ferske produsenten Qoros Foto: Qoros Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli noen år siden vi først ble oppmerksom på kinesiske biler som potensielle eksportobjekter også mot det europeiske markedet. Men dårlige produkter og en design som ikke har passet europeiske kunders smak har gjort det vanskelig. Ikke minst har sikkerhetsnivået vært for dårlig, selv om de har vist klare fremskritt her.

Men kineserne er i ferd med å forbedre seg på flere områder, og tidligere erfaring fra andre asiatiske produsenter viser at man ikke skal avskrive nye aktører før de får sanket tilstrekkelig med erfaring.

Første modell

I alle fall satser den ferske produsenten Qoros friskt. De ble etablert i 2007 og er et resultat av samarbeid mellom kinesiske Chery Automobile og israelske Israel Corporation. De satser mot det kinesiske og europeiske markedet. GQ3 er deres første modell, men flere er på vei. Også elbiler og hybrider, i følge produsenten selv.

Kompakt sedan

Så hva slags bil er GQ3? En relativt kompakt sedan, av omtrent samme type som Skoda Octavia og Volkswagen Jetta. Designmessig er den mer i tråd med biler fra de store produsentene på det europeiske markedet, uten å være en ren kopi, slik vi har sett fra Kina mange ganger tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer