Nytt krav til bilkjøpere

Nå må alle som skal kjøpe en ny bil eller førstegangsregistrere en importert bil i Norge, godkjenne eierskapet.

NYTT KRAV: 25. november kommer det et nytt krav til alle som skal førstegangsregistrere bil i Norge: Alle må formelt godkjenne eierskapet ved en elektronisk signatur. Dette innføres blant annet for å hindre svindel og misbruk ved registrering av kjøretøy. Foto: NTB scanpix
NYTT KRAV: 25. november kommer det et nytt krav til alle som skal førstegangsregistrere bil i Norge: Alle må formelt godkjenne eierskapet ved en elektronisk signatur. Dette innføres blant annet for å hindre svindel og misbruk ved registrering av kjøretøy. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Som Dinside kunne fortelle forrige uke, har det vært full stopp for Vegvesenets kjøretøytjenester i helga.

Årsaken til nedetida var omlegging til ny løsning for nyregistrering av kjøretøy.

Alle tjenestene skal etter planen være oppe klokka 07 mandag 25. november, og det inkluderer den nye løsningen for nyregistrering av kjøretøy.

Med den nye tjenesten kommer det imidlertid et helt nytt krav:

Fra og med 25. november må alle som skal førstegangsregistrere kjøretøy formelt godkjenne eierskapet for å bli oppført som eier.

Elektronisk godkjenning

- Nå blir godkjenningen elektronisk. Dette innebærer at kjøper av et kjøretøy må bekrefte eierskapet før registrering kan fullføres, sier Erik Johannessen, prosjektleder for Autosys i Statens vegvesen, til Dinside.

- For kjøpere som ikke er digitale må eierskapet bekreftes med signering på dokument for dette og legitimering ved frammøte på en trafikkstasjon, eventuelt ved bruk av fullmakt, sier han videre.

29. april 2019 ble det innført krav til legitimering ved eierskifte. Nå kommer altså tilsvarende krav for eierskap ved førstegangsregistrering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer