Nytt og raffinert fra England

Det mest britiske i dagens bilmarked ser fremover uten å selge sjelen sin.

Nytt og raffinert fra England
Publisert
Sist oppdatert

Som et unikum i britisk bilindustri fremstår Morgan, fremdeles uløselig knyttet til stedet Malvern Link, som en vedvarende suksess.

Sær, men vellykket kan man kalle denne produsenten, grunnlagt i 1910, kjent for sine trehjulinger og rammer i asketre og som fortsatt produserer noen hundre sportsbiler hvert år.

Retro forever

Morgan har bevart 1930/40-tallsstilen, men fornyer gradvis sin modellrekke på en meget forsiktig og tradisjonstro måte, selv om lanseringen av Aero 8 (2000) og Aeromax (2005), åpnet et nytt og mer moderne kapittel i merkets historie rent designmessig.

Selger smått, men godt

Produsenten seiler i medvind salgsmessig og produktmessig, og tidligere i år lanserte Morgan sin hittil raskeste og sportslig sett mest ambisiøse modell, Aero Supersports, som gjør unna 0 til 100 på 4,2 sekunder.

Her er EvaGT

Så til bilen vi ser her. Her dreier det seg mer om eksklusiv eleganse enn om rå ytelser. Modellen som nylig ble vist på skjønnhetskonkurransen for biler ved Pebble Beach i Monterrey, California, heter EvaGT og plasserer seg mer i det eksklusive og luksuriøse registeret. Den er 470 centimeter lang (mot Aero-modellenes 420), har fire plasser (2+2), og et skikkelig bagasjerom. Designen er også relativt dristig og futuristisk - til Morgan å være. Vi aner til og med noen hint til Bugatti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer