Nytt om folke-suven Volkswagen Tiguan

Kun måneder før den skal vises for publikum, hardtester Volkswagen avansert elektronikk, kjøreegenskaper og terrengkapaistet på sin nye folke-SUV Tiguan.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Volkswagen selv som har sluppet disse ”spionbildene” av den kommende Baby-Touaregen under testing i Namibia. Sammen med bildene følger en del ny informasjon om bilen som trolig kommer til å bli et vanlig syn på norske veier.

Hyundai-kamuflert

Selv om bilen fortsatt er betydelig maskert, fremgår det av bildene at den endelige versjonen blir en del mer forsiktig i fremtoningen enn konseptutgaven som ble vist på Detroit-utstillingen i januar. Legg for øvrig merke til det Hyundai-inspirerte merket i fronten og de vertikalt påklistrede baklyktene som skjuler de ekte horisontale.

Interiøret ligner forøvrig det vi finner i Golf plus i dag.

Turbo og kompressor

Alle motorene i Volkswagens nye SUV vil være overladede. Bensinmotorene vil alle være varianter av den flotte 1,4-literen fra blant andre Golf GT. I Tiguan kommer den med enten 150, 170 (som Golf GT) eller 200 hestekrefter. Først- og sistnevnte er nye trimmingsgrader i det som viser seg å bli Volkswagens nye ”potetmotor”.

På dieselsiden er det snakk om den velprøvde 2,0-literen som ble introdusert med dagens Golf-plattform med enten 140 eller 170 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer