Nytt pigghjul til SUV

Nokian lanserer nå en SUV-variant av det nye piggdekket vi testkjørte i fjor vinter.

Nytt pigghjul til SUV
Publisert
Sist oppdatert

De fleste kjører nå med piggfrie dekk, cirka 60 prosent piggfritt og 40 prosent pigg, men i følge NAFs test av vinterdekk er det piggdekk som gjelder når man skal kjøre på is.

I fjor lanserte Nokian det nye piggdekket Hakkapeliitta 7 med en helt ny piggteknologi. Piggene er åttekantede og er utviklet spesielt for å stå rolig i gummien, samtidig som det skal ha et mykere anslag mot veien og dermed spare veien for slitasje.

Dette piggdekket er spesielt siden finnes i 49 dimensjoner fra 14 til 20 tommer. Det betyr at det dekker omtrent alt av biler og opp til Porsche 911 som bruker 295/30-19 på bakhjulene. I tillegg kan det leveres i en litt smalere 20-tommers versjon.

Dette dekket fikk den samme sluttpoengsummen som testvinneren av NAF og Motors vinterdekktest.

NAF sier at dekket setter en ny standard på snø og is. På våt og tørr asfalt er dekket derimot mindre bra. Grunnen til at Nokian har prioritert egenskaper på snø og is, er at det i veldig mange land nå er forbudt med piggdekk, men i land med snø og is er det fortsatt lovlig med pigger. Nokians hovedmarkeder er Norden, Russland, Kasakhstan, Hviterussland og Ukraina!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer