Nytt skilt varsler strekningsmåling

Nytt skilt skal varsle strekningsmåling mellom to fotobokser.

Nå skal det ikke være mulig å misforstå: Slik skal strekningsmålinger nå varsles.
Nå skal det ikke være mulig å misforstå: Slik skal strekningsmålinger nå varsles. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Automatiske gjennomsnittsmålinger ble innført på de første norske vegstrekningene i 2009. Først ute var E18 i Bamle i Telemark og E6 ved Dovreskogen, og etterhvert har flere og flere vegstrekninger fått denne typen fartskontroll.

Strekningene med gjennomsnittsmålinger har hele tiden vært skiltet, men nå kommer det nye skilter som skal gjøre det enklere for trafikantene å skjønne at de befinner seg i et område med automatiske gjennomsnittsmålinger - også kalt strekningsmålinger.

Les også: Ny blits i fotoboksene

Fungerte ikke godt nok

Statens vegvesen har innsett at det gamle skiltet som varsler gjennomsnittsmålinger ikke har fungerer godt nok. Det er bakgrunnen for det nye skiltet.

– Skiltet skal på en klarere måte fortelle trafikantene om strekningsvis automatisk trafikkontroll. Etter en brukerundersøkelse oppdaget vi at dagens skilting ikke fungerte godt nok, skriver senioringeniør Anne Beate Budalen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det første nye skiltet er tatt i bruk fra tirsdag 28. mai. Første strekning ut er på Rv. 7 Bromma - Nesbyen i Hallingdal, en strekning som fikk automatiske målinger i 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer