Nytt elbil batteri

Nytt superbatteri

Dette batteriet skal kunne lagre fire ganger så mye strøm som dagens batterier og lades fullt på 15 minutter.

IMPONERER: Det nye batteriet til QuantumScape kan lagre fire ganger så mye strøm som det batteriet som sitter i Tesla Model 3, ifølge produsenten. Nå skal blant andre Volkswagen teste ut batteriet i elbiler. Foto: QuantumScape
IMPONERER: Det nye batteriet til QuantumScape kan lagre fire ganger så mye strøm som det batteriet som sitter i Tesla Model 3, ifølge produsenten. Nå skal blant andre Volkswagen teste ut batteriet i elbiler. Foto: QuantumScape Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange år har vi hørt om at bil- og batteri-produsenter har jobbet for å få fram mer effektive batterier. Dagens lithium ion-batterier har riktignok blitt betydelig mer effektive og gitt elbilene lengre rekkevidde enn for bare fire-fem år siden. De er imidlertid tunge, lader sakte og påvirkes mye av kulde.

Et faststoff-batteri, eller solide state som det kalles internasjonalt, er imidlertid den hellige gral, som skal kunne lagre betydelig mer energi enn dagens batterier. Den flytende væsken (elektrolytten) i batteriet byttes ut med et fast stoff som kan lagre energi.

Allerede i 2018 gjorde vi et intervju med utviklingssjefen i Toyota, Kiyotaka Ise, som mente de vill ha et slikt batteri for elbiler i serieproduksjon allerede i 2022. Slik gikk det ikke.

Imponerende rekkevidde

Nå kan det se ut som om det nærmer seg et gjennombrudd. Nylig presenterte amerikanske QuantumScape sitt nye faststoff-batteri med lithium-metall teknologi. Prestasjonene til batteriet er imponerende. Dersom opplysningene fra selskapet er riktige, kan dette batteriet forandre elbil-verdenen helt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer