Nytt trekløver?

Den britiske sportsbilprodusenten Aston Marin kan komme til å samarbeide med Mercedes-Benz om en kommende luksusmodell.

Publisert
Sist oppdatert

Aston Martin er en forholdsvis liten nisjeprodusent med en håndfull lekre modeller. Mercedes-Benz på sin side er et stort merke med biler i nær sagt alle segmenter og klasser. Også for de aller rikeste.

Lagonda

Og det er her de to merkene kan komme til å finne hverandre. For Aston Martin har annonsert at man vil hente fram det legendariske Lagonda-navnet fra historiebøkene. Dette merket har røtter helt tilbake til starten av 1900-tallet, men var også en modell fra Aston Martin mellom 1976 og 1989. Da var den en voldsom og overluksuriøs sedan i klasses med Rolls-Royce.

Luksussedan

Det er trolig noe slikt den vil være når den oppstår trolig en gang rundt 2012. Den vil da etter alt å dømme være et supplement til den kupé-inspirerte sedanen Rapide som er ventet neste år. Lagonda vil trolig ha en mer komfortinnrettet karakter enn den sportsligere Rapide.

Bygges på S-klasse

Aston Martin Lagonda ble laget mellom 1976 og 1989
Aston Martin Lagonda ble laget mellom 1976 og 1989 Vis mer


Men å utvikle og produsere helt nye modeller er ikke billig. Derfor vil man trolig samarbeide med Mercedes, et prosjekt det har sirkulert rykter om i flere måneder allerede. Lagonda vil da trolig baseres på plattformen til neste S-klasse. I følge britiske Autocar skal også en ny modell fra Maybach bygges parallelt med disse to modellene.

Mercedes vil stå for chassis og drivlinjer, mens Aston Martin i hovedsak skal bidra på karosserisiden, skal vi tro nevnte kilde.

Hybrid

I tillegg til de åpenbare økonomiske fordelene et slik samarbeid vil ha for begge parter, vil det også være viktig for engelskmennene å få tilgang på Mercedes’ hybridteknologi som trolig vil utvikles kraftig de neste årene. Også dieselmotorene kan vise seg interessante.

Konsept neste år?

Aston Martin vil gjerne ha tilgang på Mercedes hybridteknologi. Her er S400 Blue Hybrid.
Aston Martin vil gjerne ha tilgang på Mercedes hybridteknologi. Her er S400 Blue Hybrid. Vis mer


Selv om en produksjonsbil med Lagonda-betegnelsen nok er et stykke unna, har Aston Martin selv uttalt at man håper på å vise en konseptbil allerede i løpet av neste år.

Kilder: Autocar.co.uk, Carscoop.blogspot.com

  • Bildespesial om Aston Martins fantastiske historie ser du her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer