Nytt trekløver?

Den britiske sportsbilprodusenten Aston Marin kan komme til å samarbeide med Mercedes-Benz om en kommende luksusmodell.

Publisert
Sist oppdatert

Aston Martin er en forholdsvis liten nisjeprodusent med en håndfull lekre modeller. Mercedes-Benz på sin side er et stort merke med biler i nær sagt alle segmenter og klasser. Også for de aller rikeste.

Lagonda

Og det er her de to merkene kan komme til å finne hverandre. For Aston Martin har annonsert at man vil hente fram det legendariske Lagonda-navnet fra historiebøkene. Dette merket har røtter helt tilbake til starten av 1900-tallet, men var også en modell fra Aston Martin mellom 1976 og 1989. Da var den en voldsom og overluksuriøs sedan i klasses med Rolls-Royce.

Luksussedan

Det er trolig noe slikt den vil være når den oppstår trolig en gang rundt 2012. Den vil da etter alt å dømme være et supplement til den kupé-inspirerte sedanen Rapide som er ventet neste år. Lagonda vil trolig ha en mer komfortinnrettet karakter enn den sportsligere Rapide.

Bygges på S-klasse

Men å utvikle og produsere helt nye modeller er ikke billig. Derfor vil man trolig samarbeide med Mercedes, et prosjekt det har sirkulert rykter om i flere måneder allerede. Lagonda vil da trolig baseres på plattformen til neste S-klasse. I følge britiske Autocar skal også en ny modell fra Maybach bygges parallelt med disse to modellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer