Oblatene brukes til å skrive parkeringsbot

Strekkoden på biloblatene brukes når parkeringsvakten skal skrive ut parkeringsgebyr.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du dette? Parkeringsvaktene bruker strekkoden på oblatene når de skal ilegge kontrollavgift, også kalt parkeringsgebyr.

– Det er godt mulig at parkeringsselskapene skanner de for å forenkle sin egen kontrollprosess, men hvis de har brukt dette, så må de rett og slett bare finne seg andre måter å gjøre dette på, sier Kjell Bjørn Vinje, pressesjef i Vegdirektoratet til DinSide.

Oblatene er nemlig avviklet, og fra 1. mai kunne du fjerne oblaten fra bilskiltene dine. Vegvesenet har nemlig fått nye måter å kontrollere årsavgift, forsikringer og liknende på - dette skjer nå ved hjelp av spesielle kontrollkameraer. Du kan lese mer om hvordan den nye skiltleseren virker i denne artikkelen på DinSide.

Svein Tommy Johansen gjorde som Statens vegvesen hadde sagt, og fjernet oblatene på bilen sin. Da ble han stoppet av politiet, og fikk refs for manglende oblater! Men det var selvsagt politiet som tok feil.

Hva med deg? Har du fjernet oblatene, eller kjører du fremdeles med oblatene på? Stem i avstemmingsobjektet nede til høyre.

Ulempe for parkeringsselskapene

Det var i forbindelse med artikkelen om Svein Tommy Johansen at DinSides lesere tipset om at parkeringsselskapene bruker oblatene ved ileggelse av kontrollavgift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer