OBOS Bilforsikring: Full forvirring og nye krav

Trygg-Hansa trodde de hadde sikret seg en av Norges minst skadeutsatte grupper da de inngikk forsikringssamarbeid med OBOS. I stedet sliter selskapet nå med et rush av kunder - kunder som de andre forsikringsselskapene er glade for å bli kvitt.

OBOS Bilforsikring: Full forvirring og nye krav
Publisert

Den norske forsikringsbransjen skaket i grunnvollene da OBOS og Trygg-Hansa i september i fjor lanserte en helt ny type bilforsikring. Prisene var så lave at konkurrentene hadde vansker med å tro at det kunne være sant. (DinSide Økonomi skrev om forsikringen allerede 23.08.99. Du finner artikkelen 4848">her.) For mellom 2.000 og 4.000 kroner fikk OBOS-medlemmene full kasko, fri kjørelengde, lav egenandel og null bonustap ved kaskoskade. Prisen var den samme for hele landet. Og på toppen av det hele - 18-åringer fikk de samme betingelsene som alle andre.

Enorm pågang

Og resultatene lot ikke vente på seg. I løpet av noen få måneder hadde tusenvis av bileiere benyttet seg av tilbudet. Så langt alt vel. OBOS-medlemmer fikk en svært rimelig bilforsikring, og Trygg-Hansa fikk en mengde nye kunder.Men så skjedde noe Trygg-Hansa ikke hadde tatt med i sine vurderinger. Tilbudet ble ikke bare kjent blant trauste OBOS-medlemmer, men også i resten av befolkningen. Ungdom og andre bilførere uten opparbeidet bonus oppdaget at de kunne spare tusenvis av kroner på å hoppe fra de store selskapene og over til Trygg-Hansa. De eneste de trengte å gjøre var å melde seg inn i OBOS. Dermed begynte OBOS og Trygg-Hansa å motta telefoner fra både privatpersoner og bruktbilforhandlere som bestilte OBOS-medlemsskap og bilforsikring i samme slengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer