Oceans 13-bil fra Mercedes

Ocean Drive heter konseptkabrioleten Mercedes viser i Detroit 6. januar. Designerne har fått frie tøyler til å lage den lekreste tenkelige kabriolet basert på S600. Merk fire dører og en luksusfaktor minst like høy som i filmene med nesten samme navn.

Publisert
Sist oppdatert

Det er livsstil og lekenhet som er temaet for Ocean Drive - dette er drømmebilen for dem som allerede velter seg i luksus. En bil som selv aristokratiet av fiffen - Cloney, Pitt og co - kan tenke seg å bli sett i langs verdens bedre sjøpromenader.

Unik som firedørs

Konseptbilen er bygget over den V12-motoriserte S600, mest grunnet bilens lange akselavstand, og har fått helt nytt karosseri. Både innvendig og utvendig har byggerne fått boltre seg i materialer og håndverk av ypperste klasse. Mercedes kaller det et "showpiece of unparalleled perfection". Bare det at bilen har fire dører - som kabriolet - gjør den til en meget spesiell bil. I farten kommer vi faktisk ikke på andre firedørs uten tak.

Med fire nakkevarmere

Foruten fire dører, preges bilen utvendig av en kraftig og bratt grill, og dessuten rene LED hovedlys. De store tetteikede hjulene er selvsagt et annet klart signal om storbilluksus. Kalesjen heves og senkes radig, og Mercedes har utstyrt bilen med sitt nakkevarmersystem AIRSCARF på alle fire seter.

Continental GTC-killer?

Ikke forvent å kunne bestille en med det aller først. Selv om bilen er bygget over S600 og ser produksjonsferdig ut, så er Oceans Drive foreløpig kun bygget i ett eksemplar spesifikt for Detroit-messen i januar. Men dersom bilen får god mottagelse Detroit, derimot... Med fire dører burde Ocean Drive bli konkurransedyktig med for eksempel Bently Continental GTC som er på vei ut i markedet i disse tider. I dag koster en AMG-frisert S600 (S65 AMG) tre millioner kroner. Luksuskabrioleten blir neppe billigere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer