Octavia får sprek diesel

Skoda Superb har den allerede, snart blir også Skoda Octavia tilgjengelig med 130-hesters dieselmotor.

Octavia får sprek diesel
Publisert
Sist oppdatert

Octavia er allerede i dag tilgjengelig med Volkswagen-familiens 1,9-liters dieselmotor. Men inntil nå har Octavia kun vært forunt relativt forsiktige utgaver med 90, 100 og 110 hestekrefter.

Seat Ibiza, Skoda Superb samt en rekke Audi- og Volkswagen-modeller er imidlertid tilgjengelige med 130-hestersutgaven. Nå er det altså Octavias tur til å bli utrustet med denne kraftige motoren. I Octavia skal den yte 310 Nm ved 1.900 o/min og bilen skal klare øvelsen 0 til 100 på respektable 9,7 sekunder.

Gjerrig

Motoren er i tillegg svært gjerrig og skal klare seg med bare 0,52 liter diesel per mil ved blandet kjøring. Med et så lavt forbruk blir rekkevidden stor. Skoda Octavia 1.9 TDI 130 hk vil bli satt i produksjon allerede i januar. Den norske Skoda-importøren regner med at de første bilene vil ankomme Norge i løpet av første halvår 2003. Prisene er foreløpig ikke klare.

Følg med, i morgen mandag 16. desember bringer vi en test av Skoda Octavia 1.9 TDI 4x4 Business, et spennende alternativ for både privatpersoner og firmabilkunder.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Skoda-tester
  • Her finner du flere Skoda-nyheter
  • Her finner du våre Skoda spionartikler
  • Her finner du våre Skoda lanseringsartikler
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer