Ødelegger du her, må du betale

Bilister skader veimateriell for millioner hvert år. Det koster dem dyrt.

REGNING KOMMER: Uheldig? Du må betale for mer enn kun skadene på din egen bil. Det er også ditt ansvar å betale for ødeleggelser på vegvesenets materiell. Foto: PANTHERMEDIA/TWITTER/KRISTIN SØRDAL
REGNING KOMMER: Uheldig? Du må betale for mer enn kun skadene på din egen bil. Det er også ditt ansvar å betale for ødeleggelser på vegvesenets materiell. Foto: PANTHERMEDIA/TWITTER/KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren er høysesong for utforkjøringsulykker. Heldigvis er dette gjerne ulykker uten personskade, men treffer du en stolpe, autovernet eller også ei grøft, er det du som er ansvarlig for å melde ifra, og det er du som får regningen.

Kravet sendes direkte til forsikringsselskapet, men de som ønsker å betale selv får anledning til det - selv om dette dekkes av forsikringsselskapet gjennom ansvarsforsikringen.

Denne skaden er gratis: Derfor dekkes reparasjon av steinsprutskadene

- Meld ifra!

Kari Ødegård, seksjonssjef på juridisk og anskaffelsesseksjonen i Statens vegvesen Region midt, sier til DinSide at man alltid bør melde ifra dersom man har vært uheldig og truffet noe av vegvesenets materiell.

- Ja, du bør jo det, skader på veginstallasjoner kan være til fare for andre. Det er uansett lurt å ta kontakt med veitrafikksentralen dersom man har hatt et uhell, da kan de gjøre videre grep og sende ut en driftsentreprenør for å reparere skadene, sier Ødegård.

Teknologi som kan redde tusenvis av fotgjengere

Skader på annens eiendom, som da også omfatter skader på vegvesenets installasjoner, er dekket i ansvarsforsikringen som alle bilister er lovpliktet til å ha i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer