OECD vil ha dyrere drivstoff i Norge

Mener det må til for å kutte co2-utslippene.

OECD mener høyere drivstoffavgifter må til for å få co2-utslippene ned i Norge. Foto: COLOURBOX.COM
OECD mener høyere drivstoffavgifter må til for å få co2-utslippene ned i Norge. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har bil, har du garantert lagt merke til at bensin- og dieselprisene har økt ganske mye i løpet av det siste året.

En av hovedgrunnene til det er rett og slett urolighetene i Midt-Østen. Denne regionen står for store deler av verdens oljeproduksjon, og når det er ustabilitet her, blir markedet usikre på om oljeproduksjonen vil forsette som normalt. Dermed stiger oljeprisen, og slik blir bensin og diesel også dyrere.

Å betale 14 kroner eller mer for en liter bensin er ikke uvanlig, og prisen på diesel har hoppet opp til rundt 13 kroner literen.

Sjekk vår bensinprisoversikt, og bli med å melde inn priser!

OECD vil ha dyrere drivstoff

Men så var det dette med klimaet, da. Mye bilkjøring fører til høye co2-utslipp, og mantraet er at co2-utslippene skal kuttes. Det har ikke Norge vært spesielt gode på sier OECD, som har kommet med en rapport der de forteller at dieselprisene må ytterligere opp, og bompengesatsene må bli høyere dersom vi skal klare å kutte co2-utslippene. Les et sammendrag av rapporten her.

I rapporten skriver OECD:

"Dieselavgiften i Norge er lavere enn for blyfri bensin, enda det ikke er noen miljømessig grunn til det. Det finnes muligheter til å kutte co2-utslippene på en mer kostnadseffektiv måte ved å kutte i bilavgiften og øke drivstoffavgiftene. Et mer omfattende bompengesystem kan også hjelpe å redusere forurensing og kødannelser."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer