Offensive miljøoppfinnelser fra BMW

BMW viser fremtidens miljøteknologi nå, og vi har testkjørt nyhetene på tyske veier.

Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): BMW, merket som kanskje er mest kjent for mest mulig fart, høyest mulig forsikringspremier og et generelt bøllete omdømme, har nå plutselig kommet lengst på miljøteknologi.

Teknologien Efficient Dynamics er innført 100 prosent på alle 1- og 3-serie, og mesteparten av elementene er også på plass i 5-serie, 6-serie, X3, X5 og X6.

Mange miljøbiler

Efficient Dynamics består av en rekke punkter som reduserer forbruket. Dette finnes på svært mange BMW-modeller, og BMW har nå 27 modeller, inkludert Mini, som slipper ut under 140 gram Co2 per kilometer.

Efficient Dynamics følger med på nevnte BMW-modeller uansett om du vil det eller ei. Systemet består av effektive diesel- og bensinmotorer, start og stoppfunksjon på biler med manuell kasse, girskiftindikator, bremsing som genererer strøm, elektrisk servostyring som kobler ut når det ikke er behov for assistanse, generator som snurrer fritt når det ikke er behov for lading og vannpumpe og klimaanleggkompressor som er koblet fra når de ikke er nødvendige.

Bilene er også utstyrt med elektriske flaps i fronten som kun åpner seg så mye at bilen får det den trenger av luft. Store åpninger i fronten lager luftmotstand, og derfor bør fronten være mest mulig lukket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer