OFFISIELL: GT3 RS 4.0!

Ryktene har svirret lenge og nå er bildene her. Porsche forbereder en eksplosiv svanesang for generasjon 997.

Foto: Porsche
Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Porsche 911 GT3 RS er den ultra-sportslige versjonen av den allerede ultra-sportslige GT3. Helt siden Paris-utstillingen i fjor høst har det gått rykter om at den ultimate versjonen, 4.0, var på trappene. Nå er bildene ute på nettet.

500 selvpustende hester

Dette blir en gateversjon av RSR, banebilen som veier 1.220 kg og er utstyrt med en 4.0 boksersekser som yter 455 hestekrefter. GT3 RS 4.0 for sin del blir enda heftigere, med 500 hestekrefter fra den ekstremt turtallsvillige, selvpustende motoren. Dette er ren og pur motorsport-teknologi og et smykke av en motor. Med sine fire liter er den ikke bare den hittil største i en 911; med sine 125 hester per liter slagvolum er den også den spesifikt sterkeste.

Nürburgring-fantom

Maksimal effekt henter motoren ut ved 8.250 omdreininger per minutt. Dreiemomentet på 460 newtonmeter dukker opp ved 5.750 omdreininger. Akselerasjon fra 0 til 100 km/t går unna på 3,9 skeunder (bilen har selvsagt ikke firehjulsdrift som 911 Turbo), men mer interessant er at bilen bruker under 12 sekunder på å nå 200 km/t og Porsche oppgir rundetiden på Nürburgrings nordsløyfe til 7:27 hvilket er omtrent på nivå med monstere som Nissan GT-R og Corvette ZR-1.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer