Offisiell: Nye Audi A6

Dette er nye Audi A6. Her får du alt som e kjent om den til nå.

Farbe: Eissilber Foto: Audi AG
Farbe: Eissilber Foto: Audi AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi A6 har vært en yndet bil i hele sin levetid, og nå kommer den i helt ny versjon. Bilen vises for publikum for første gang under bilmessen i Detroit i januar, og i mars er den i landet. A6 er en av segmentets aller best solgte biler, og selv om den nåværende bilen er på vei ut av produksjon, så har den likevel solgt godt. Nå er det snart duket for nye tider.

Hovedkonkurrenten er skrytt i skyene.

Lettvekter

Vekt er et stort problem for dagens bilprodusenter. Samtidig som bilene skal ha mer og mer sikkerhetsutstyr, så skal de også ned i vekt for å redusere forbruk. I nye A6 har Audi derfor valgt å bruke mye aluminium og stål i kombinasjon, i tillegg til andre materialer som er vektbesparende. A7 var den første bilen hvor vi så de nye tankene om hvordan dette kombineres på en smart og kostnadseffektiv måte, og nye A6 har mer enn 20 % aluminium i selve karosseriet. Dette gjelder først og fremst de påskrudde detaljene, som forskjermer, panser, bakluken og dørene.

Audi A6 utevendig:

Større enn forgjengeren

Den nye sedanen, som kommer først, blir 4,92 meter i lengde, 1,87 meter bred, og 1,46 meter høy. Den relativt lave høyden er sammen med liggende A og C-stolper med på å gi bilen et sporty utseende, noe vi ikke er overrasket over fra Audi. Akselavstanden er 2,91 meter, og bagasjerommet er landet på 530 liter. Foreløpig har vi ikke fått vite om setene kan legges ned, og om dette kan være med på å øke lastekapasiteten ytterligere, men en skipose vet vi er på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer