Offisiell: Nye Audi A8

Så er kampen i gang igjen, for på nytt skal begrepet luksus omdefineres.

Audi S8 har alltid vært en spenstig sak.  Foto: Audi
Audi S8 har alltid vært en spenstig sak. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke før har Mercedes-Benz rukket å skyve nye S-klasse ut på veien, så er det Audi sin tur. Dette er året hvor flaggskipene skal fornyes.

A8 skal vises for publikum først under bilmessen i Frankfurt i september. I november er de første bilene på norsk jord. Startprisen blir drøye millionen, eller 1.050.000 for å være mer eksakt. Da er quattro firehjulsdrift og en del nyvinninger av tekniske løsninger standard. Og selv om bilen er svær, er den også lett.

Ut av skapet: Audi Quattro Concept

Kjent design

Visuelt kjører Audi samme resepten som tidligere, at en A8 skal se ut som en A8. Likevel er det store endringer, men det trente øyet ser at det er mer skarpe kanter nå enn tidligere, noe som også er en trend. Den rundeste av alle A8 var faktisk førstegenerasjonen.

Audi lanserer 4G/LTE

Særlig bak er det lett å se de skarpere og mer markerte kantene. Der finner du også to ovale eksosrør på de ordinære A8, mens S8 har fått fire ovale eksosrør. Denne får også litt mer jåleri enn A8, noe av det for å markere at man har med noe spesielt å gjøre, mens diffusere og annet er med for å faktisk gjøre en jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer