OFFISIELL: Porsches sportsligste

I disse stadig mer miljøbevisste tider er Porsches prioriteringer stadig ytelser og kjøreglede. 911 videreforedles i alle registre. Her er siste eksempel.

Foto: Porsche
Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare en uke etter at vi kunne omtale Porsches nyeste - oppgraderte - 911 turbo med forbedrede ytelser og lavere forbruk, kan vi i dag vise bildene av nok en kruttønne av en 911 - oppgraderte 911 GT3 RS, som skal avdukes på bilmessen i Frankfurt som åpner om en snau måned.

Voldsom look

Mer krefter, lavere vekt, lavere utveksling på girkassen: Dette er oppskriften på det Porsche hevder er deres hittil sportsligste produkt. Man kan mene hva man vil om utvendig dekor og den voldsomme vingen i karbonfiber festet på aluminiumsstag, men bilens intensjoner gjøres uttrykkelig klare for selv den sløveste iakttager.

Hjuldimensjonene er for øvrig 245/35 ZR 19 foran og 325/30 ZR 19 bak.

Vektreduksjon

Bredere hjulbuer har gjort det mulig å øke sporvidden i forhold til standard GT3, Porsches aktive hjuloppheng (PASM) er spesialtilpasset og motorfestene avstives automatisk etter kjøreforholdene. Litium-ion-batteri (tilleggsutstyr hovedsaklig for banekjørere), gjør det mulig å spare 10 kilo; ytterligere en del vekt elimineres takket være bruk av titanlegering i eksossystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer